Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi

Ruh ve sinir hastalıkları hastanesi, öncelikle psikiyatri, nöroloji ve nöroşirürji alanlarında uzman personel istihdam etmekte ve özellikle bu alandaki psikiyatrik ve nörolojik bozuklukların tespit ve tedavisinde çok daha fazla imkâna, alana ve diğer özelliklere sahip olmaktadır. Bu hastanelerde çalışan sağlık çalışanları öncelikle psikiyatristler, nörologlar, beyin cerrahları, psikologlar ve hemşirelerden oluşmaktadır.

Diğer devlet hastaneleri, klinikler ve sağlık kuruluşları nörolojik ve beyin cerrahisi hizmetleri sunarken, psikiyatri ve nörolojik hastanelerimiz sağlık sorunu olan hastaları kabul etmemektedir. Hem tedavi hem de ayakta tedavi için ihtisas tesisleri kurulabilmektedir. Ayrıca ruh sağlığı ve nörolojik hastalık hastaneleri, bu alanda yetişmiş sağlık profesyonellerinin yetiştirilmesine olanak sağlamakta ve bilimsel araştırmalara ortam yaratmaktadır. Bu nedenle ülkemizde akıl ve nörolojik hastaneler önemli bir yer tutmaktadır.

Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin Özellikleri

Ruh ve sinir hastalıkları hastanesi bölümleri noktasında bu hastanelerin kendi psikiyatri, nöroloji ve nöroşirürji alt alanlarına ayrılmış birimleri ve hizmetleri vardır. Bu, psikiyatri ve nörolojik hastanelerin bir başka avantajıdır. Bu ve benzeri faydalar göz önüne alındığında, bir psikiyatri ve nörolojik hastaneden hizmet alma ayrıcalığı ortaya çıkmaktadır. Ancak toplumun bazı kesimlerinde ciddi bir akıl hastalığınız yoksa bu hastanelerden yardım almanız gerekmediğine dair bir yanlış kanı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Sınır dışı edilme korkusu, insanların zihinsel ve nörolojik rahatsızlıklar için hastanelere başvurmaktan çekinmelerinin bir başka nedenidir. Küçük bir sorun ya da ciddi bir hastalık olması önemli değil. Hepimiz psikiyatrik ve nörolojik şikâyetlerle bir psikiyatri kliniğine yatarak veya ayakta tedavi başvurusunda bulunabiliriz. Elbette tedavinin ayaktan mı yoksa yatarak mı yapılacağı hekimin ve tedavi ekibinin değerlendirmesine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Hastalar ve aileleri yanlışlıkla yatarak bakımın daha iyi olduğuna inanabilirler. Ancak bu karar, durumun türü, şiddeti veya bireysel yaşam koşulları gibi değişkenlere bağlı olarak değişebilir.

Psikiyatrist Kimdir Ne Yapar?

Psikiyatri ve Psikolog Arasındaki Fark Nedir?

Psikiyatri Sağlık Kurulu Raporu Nasıl Alınır?

Psikiyatri Raporu

Psikiyatri Randevu

Psikiyatri Nedir?

Psikiyatri Ne Yapar?

Psikiyatri İlaçları

Psikiyatri Hangi Hastalıklara Bakar?

Psikiyatri Doktoru

Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin Baktığı Hastalıklar

Ruh ve sinir hastalıkları hastanesi baktığı hastalıkları söz konusu olduğunda bu hastanelerin; bunama, madde kullanım bozuklukları, alkol, kaygı bozuklukları, yeme bozuklukları ve duygu durum bozuklukları gibi pek çok hastalığa baktıkları bilinmektedir.

İstanbul Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Doktorlarına aşağıda yer alan linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

doktor bul

Yorumlar (2)

  1. Psikiyatri Sağlık Kurulu Raporu Nasıl Alınır? – Doktor Bul diyorki:

    […] Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi […]