Psikiyatri Hangi Hastalıklara Bakar?

Psikiyatri hangi hastalıklara bakar sorusuna bakıldığında hastanın şikayetlerine göre uzman teşhisi ile tedavi süreci başlar. Hastalar bu şikayetlerin ne olduğunun farkında olmayabilir. En faydalı ve doğru bilgi medikal yönetimden sonra sağlanır.

Ruh sağlığı sorunlarıyla mücadele ettiğimiz durumu hafifletmek için her ne kadar farklı meslek bulursak bulalım, bu çabalar nihai çözüme götürmüyor. Tüm sorunlar kafamızı daha da meşgul ederek bizleri daha da içinden çıkılamaz bir hale sokabiliyor. Bu noktada psikiyatrist desteği almak uygun tanıların konulması ve tedavi sürecinin başlamasını sağlıyor.

Obsesif Kompulsif Bozukluk

OKB olarak da adlandırılır. Kabaca eşit sayıda erkek ve kadından etkilenen bu zihinsel bozukluk, ortaya çıktığında kişinin en büyük semptomu olan obsesif-kompulsif durumlara neden olur. Negatif düşünme durumu ve her şeyi sömürme durumu vardır.

Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi

Psikiyatrist Kimdir Ne Yapar?

Psikiyatri ve Psikolog Arasındaki Fark Nedir?

Psikiyatri Sağlık Kurulu Raporu Nasıl Alınır?

Psikiyatri Raporu

Psikiyatri Randevu

Psikiyatri Nedir?

Psikiyatri Ne Yapar?

Psikiyatri İlaçları

Psikiyatri Doktoru

Depresyon

Depresyon, kişinin enerjisini, canlılığını ve işlevini kaybetmesine neden olan ciddi bir hastalıktır. Pek çok insan, depresyona sahip olduklarının farkına varmadan yaşamlarını sürdürür. Depresyon sadece döngüsel bir talihsizlik değildir. Gün boyunca depresif hissetmek, önceki aktivitelere karşı istekte azalma, iştahta aşırı dalgalanmalar, aşırı uyku veya uykusuzluk, yorgunluk, yorgunluk, enerji kaybı, değersizlik hissi ve intihar düşüncesi depresyon faktörlerinin en önemli belirtileridir.

Sosyal Fobi

Psikiyatrinin baktığı hastalıklar arasında sosyal fobi de bulunur. Bu bozukluğun temel nedenleri başkaları tarafından yargılanma korkusu, kalabalık ortamlarda utanma ya da mahcup olma ve iletişimde güçlük çekmedir.

Panik Bozukluğu

Kişinin daha önce yaşadığı bir durumun da tetiklediği, ani, çok şiddetli bir anksiyete atağıdır. Hafif  çarpıntı, nefes darlığı, uyuşukluk ve sindirim bozuklukları ile kendini gösterir.

Bipolar Bozukluk

Bir kişinin kendini bir süre iyi hissettiği, ancak daha sonra kendini hasta hissettiği ve içe kapanık hale geldiği bir bozukluk. Bu, travmatik bir hastalıktan sonra ortaya çıkabilecek bir sakatlıktır.

Dikkat Eksikliği (Hiperaktivite)

Bu ruhsal bozukluğun belirtileri çocuklarda sık görülür ve dürtüsel davranışlar ve kontrolsüz hareketlerle kendini gösterir.

Anksiyete Bozuklukları

Psikiyatri hastalıkları arasında bulunan panik, diğer bir deyişle kişinin yaşadığı korku halidir. Ayrıca rahatsızlık, huzursuzluk, dikkatsizlik, sinirlilik, sinirlilik ve uyku bozukluklarını da etkileyebilir.

İstanbul Doktor Bul  arama robotumuza giriş yaparak Psikiyatri doktorları bulabilirsiniz yapabilirsiniz.

doktor bul

Yorumlar (1)