Psikiyatri doktoru akıl sağlığı ve hastalığı veya beynin nasıl çalıştığını inceleyen bilimin temsilcisidir. Ruh kavramı felsefi ve dini bir yaklaşımdır ancak Japonya’da araştırılması gereken akademik bir konu olarak değer görmektedir.
Ruh sağlığı sorunlarıyla mücadele ettiğimiz durumu hafifletmek için her ne kadar farklı meslek bulursak bulalım, bu çabalar nihai çözüme götürmüyor. Ne yaparsanız yapın yaşadığınız sorunlar beyninizde dönmeye devam edebiliyor. Psikiyatri sadece bir akıl, mantık ve düşünme biçimi değildir. Çünkü beyin, her organımız gibi bizim kontrolümüz dışında da çalışabilen bir organdır, gitmem. Psikiyatri, beyindeki bu bozuk çalışma mantığını düzeltmekle de ilgilenir.
Psikiyatri doktoru olmak için önce altı yıllık tıp fakültesi eğitimini tamamlamanız gerekir. Bu altı yıllık eğitimden sonra psikiyatri alanında dört yıllık uzmanlık eğitimi gerekmektedir. Ancak 10 yıllık temel eğitimden sonra psikiyatrist olmak mümkündür.
Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi
Psikiyatri ve Psikolog Arasındaki Fark Nedir?
Psikiyatri Sağlık Kurulu Raporu Nasıl Alınır?
Psikiyatri Hangi Hastalıklara Bakar?
Psikiyatri doktoru görevleri noktasına gelince psikiyatrist veya psikiyatr kurumun genel çalışma prensiplerine göre aşağıdaki görevleri yerine getirir:
Psikiyatri doktoruna gitmek için kendinizde bazı belirtiler ve değişiklikler gözlemlemeniz gereklidir. Bunlar doğrultusunda bir psikiyatri doktoru desteği tercih edebilirsiniz. Psikiyatrik bozuklukların teşhisi, kişiyle başlayan davranışsal ve duyuşsal bozukluklarla başlar. Tanı koymak için öncelikle hasta bir doktor gözetiminde bir süre gözlemlenmelidir. Hastalığın erken evrelerinde teşhis edilmesi çok önemlidir.
İstanbul Psikiyatri Doktorlarına aşağıda yer alan linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.