Psikiyatri Nedir?

Psikiyatri nedir konusuna bakıldığında psikiyatri; zihinsel, duygusal tutum ve davranışsal bozuklukların oluşumu, teşhisi, önlenmesi ve tedavisi ile ilgilenen tıp dalıdır. Bu nedenle psikiyatristler, bu hastalık ve durumların tanı ve tedavisi konusunda eğitim almış doktorlardır.

Psikiyatristler genellikle hastanelerde, akıl hastanelerinde veya diğer akıl sağlığı tesislerinde çalışırlar. Özel klinikler, hapishaneler veya diğer ıslah tesisleri gibi yerlerde de çalışabilirler.

Psikiyatristler, akıl hastalığı belirtileri ve hastalıkları acil bir durum olarak değerlendirilip ve bu doğrultuda da kabul edilmediğinden acil servislerde çalışmazlar, ancak ciddi bir durum oluşursa, hasta akıl hastanesine nakledilene kadar lokal anestezi verilebilir.

Birçoğu agresif hastaların bu bölüme dahil edildiğine inanıyor. Ancak bu inancın aksine çok az insan saldırgan davranışlar sergiler ve bu durumlarda sakinleştirici verilir. Psikiyatristler, hastalarında ağır veya hafif ruhsal bozukluk olup olmadığına bakılmaksızın sözlü ve fiziksel istismara maruz kalabilirler. Bu noktada mümkün mertebe sakinliğin korunabilmesi, stres olmadan durumlar ile başa çıkmaya çalışılması gerekli olur.

Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi

Psikiyatrist Kimdir Ne Yapar?

Psikiyatri ve Psikolog Arasındaki Fark Nedir?

Psikiyatri Sağlık Kurulu Raporu Nasıl Alınır?

Psikiyatri Raporu

Psikiyatri Randevu

Psikiyatri Ne Yapar?

Psikiyatri İlaçları

Psikiyatri Hangi Hastalıklara Bakar?

Psikiyatri Doktoru

Psikiyatri Görevleri Nelerdir?

Psikiyatri görevleri noktasında psikiyatristler hastaları psikoterapi ve ilaçlarla tedavi eder. Hedeflere yönelik ilerlemeyi hastayla tartışır. Talimat vermek, ilaçların etkinliğini izlemek ve personel hizmetlerinin sunumunu izlemek de psikiyatri bölümünün görevleridir. Gerektiğinde bu bölüm tarafından kriz müdahalesi sağlanır. İlaçların etkinliği ve aynı zamanda da potansiyel yan etkilerinin izlenimi gerçekleştirilir. En ideal tedavi planları da aynı şekilde bu bölümün görevidir.

Psikiyatride Teşhis ve Tedavi

Psikiyatrinin ne olduğunu, nasıl teşhis ve tedavi edildiğini merak ediyorsanız, fiziksel hastalık kadar basit olmadığını bilin. Psikiyatride tanı koymak için görüşmeler, tanı tartışmaları ve psikometrik testler kullanılır.

Tanı konulduktan sonraki aşama olan tedavi aşamasında birbirinden çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Psikiyatristin uygun görmesi durumunda tedavi bir psikiyatri hastanesinde yatarak tedavi olabilir. Bu ciddi bir akıl hastalığıdır. İlaçların doğrudan vücuda uygulanması ve ilaçsız yöntemler olmak üzere çeşitli yöntemlerle tedavi süreci devam etmektedir. Çeşitli yöntemler arasında psikoterapi en yaygın kullanılanıdır. Psikiyatriye gitmek ve ruhsal problemlerinizden bir nebze olsun uzaklaşıp kopabilmek istiyorsanız bu noktaların en ideal seviyede gerçekleşeceğinden emin olmalısınız.

İstanbul Psikiyatri Doktorlarına aşağıda yer alan linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

doktor bul