Psikiyatri Raporu

Psikiyatri raporu, ruhsal ve sinirsel rahatsızlıkları bulunmakta olan kimselere ilgili muayeneler ve tanılar sonucunda verilmekte olan bir rapor çeşididir. Bu rapor, sağlık kurulundaki raporların aksine sağlık kurulu tarafından değil tamamı ile doktor tarafından verilir.

Psikiyatri Kavramı Hakkında

Psikoloji ve psikiyatrist kelimelerinin diğer meslek isimleriyle karıştırılması yaygın bir olgudur. Ayrıca bazı insanlar tarafından profesyonel istismara maruz kalırlar.

Psikiyatri bir tıp dalıdır. Ana ilgi alanı beyin hastalığıdır. Bu hastalıklar düşünce, davranış ve duygulardaki değişikliklerle kendini gösterir. Psikiyatri bu bozuklukların tanı ve tedavisi ile ilgilenir.

Ruhun ruhu gibi kavramların vücudun işleyişiyle alakasız olduğunu düşünmek yaygındır. “Ruh” terimi, beynin duygu, düşünce ve eylemlerle ilgili işlevlerini anlayan ve aynı zamanda mesleğimizin adıdır. Tüm işlevler gibi, insan varlığını şekillendiren işlevler de hem fiziksel hem de dış koşullardan etkilenir. Vücuttaki ve dış çevredeki değişikliklerin ruhsal bozuklukların gelişimi üzerindeki etkisinin büyüklüğü hastalığa göre değişir. Örneğin, beyin tümörleri ile ilişkili psikiyatrik bozukluklar en çok fiziksel faktörlerden etkilenirken, anormal deneyimlere tepki şeklinde ortaya çıkmakta olan psikolojik travma dış etkenlerin hakimiyetindedir.

Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi

Psikiyatrist Kimdir Ne Yapar?

Psikiyatri ve Psikolog Arasındaki Fark Nedir?

Psikiyatri Sağlık Kurulu Raporu Nasıl Alınır?

Psikiyatri Randevu

Psikiyatri Nedir?

Psikiyatri Ne Yapar?

Psikiyatri İlaçları

Psikiyatri Hangi Hastalıklara Bakar?

Psikiyatri Doktoru

Psikiyatri Raporu Nasıl Alınır?

Psikiyatri raporu nasıl alınır konusuna gelince ise, ruhsal ve sinirsel rahatsızlıkları bulunduğundan şüphe duyan kimseler eğer böyle bir rapora sahip olmak istiyorlar ise öncelikle devlet hastanesinden randevu almalıdır. Kişilerin MHRS sistemi üzerinden ilgili şehir, bölüm ve listelenen doktorlar arasından tercih yapması sonucunda randevuları oluşturulacak ve kişiler bilgilendirilecektir. Psikiyatri raporu doktorun gerekli testler ve yöntemler ile muayene sürecini gerçekleştirmesine bağlıdır. Bu muayene gerçekleştirildikten sonra ise doktor almış olduğu psikiyatri eğitimine dayanarak danışanına bir tanı koyacaktır. Bu koyulmakta olan tanının ardından ise doktor psikiyatri raporunun çıkartılıp çıkartılamayacağını tespit edecek ve danışanı bu konuda bilgilendirecektir.

Psikiyatri raporu alma sürecinde eğer doktor tarafından raporun çıkartılmasına karar verildiyse ve bu karar ilgili merciiler tarafından da onaylandı ise kısa süreler içerisinde bu rapor çıkacaktır. Ayrıca bu rapora toplum platformu e-devlet web sitesi üzerinden de kısa süreler içerisinde erişilebilecek, tüm sistemlerde böyle bir raporun mevcutluğu gözlemlenebilecektir.

İstanbul Doktor Bul  arama robotumuza giriş yaparak Psikiyatri doktorları bulabilirsiniz yapabilirsiniz.

doktor bul