Psikolog Randevu

Psikolog randevusu; danışan ile psikoloğun artık seanslara başlaması ve ilerlenecek yolun çizilmesi noktasında önemli bir adımdır. Terapinin ilk seansında bir psikolog veya danışman sizi kendinizle tanıştıracaktır. Şimdiye kadar neler yaptığını, hangi eğitimi tamamladığını, hangi okula gittiğini size söyleyecektir. Ardından hangi konu üzerinde çalıştığını ve hangi teorik yaklaşımı takip ettiğini de ifade edecektir.

Psikolog Randevusunda Danışanın Tutumu

Her danışan aslında kendi kendinin uzmanıdır. Hangi temaya ve ne kadar çeşitlilik istediğine karar vermek tamamı ile danışana kalmıştır. Terapist, danışanın seansta “Bu konuyu konuştuk ama senin bir sorunun var. Onun üzerinde de çalışmamız gerek” demek yerine bunun aslında söylenmesini bekler. Aksi takdirde terapistin danışana verdiği talimat seansa bağımlı hale gelir. Bu, psikoloğun veya danışmanın, danışanın dikkatini çeken durumu, danışan söylemediği için danışanla paylaşmayacağı anlamına gelmez. Ama temelde danışanlardan hayatları ile nedensellik kurabilmeleri beklenir. Bu zamana kadar, psikolog veya danışman danışana nasıl yardım edileceğini açıklığa kavuşturmuş olacaktır. Özellikle de ilk terapi seansda tartışılacak olan bazı şeyleri daha da netleştirecektir.

Psikolog Randevusunda Ne Konuşulur?

Psikolog randevusu nasıl geçer sorusu ve bir psikologla ne hakkında konuşulacağı sorusu genellikle ilk seansta ortaya çıkar. Aslında bu durum bakıldığında oldukça normal bir durumdur. Bu soru sizi seansa hazırlayacaktır. Tabii ki, ilk seans korkutucu olabilir. Psikolog randevusunda ne konuşulacağına odaklanmak yerine tamamı ile yaşanan zorluklardan ve aşılamayan durumlardan dilendiği gibi bahsetmek en doğrusu olacaktır.

Psikolog Ücretleri

Psikolog Nedir?

Psikolog mu Psikiyatri mi?

Psikolog mu Psikiyatri mi İlaç Yazar?

Psikolog İş İlanları

Online Terapi

Online Psikolog

Psikolog Randevusunda Nelere Dikkat Edilmelidir?

Psikolog randevusunda her şey kendinizi son derece kendiniz gibi hissedeceğiniz ve bu doğrultuda davranabileceğiniz kadar rahat ve huzurlu olmalıdır. Ancak bir şeyler anlatma durumuna karşı istemsiz bir şekilde çekimser davranış ve yaklaşımlarda bulunuyorsanız, terapistinizin söylediklerine katılmıyorsanız veya söylemeye çalıştığı şeyden korkuyorsanız, bu devam etmemeniz gerektiğinin bir işareti olabilir.

Psikolog ile randevu esnasında açık ve rahat bir şekilde iletişim kurabilmenin yanı sıra sizler için kendi değişiminize şahit olmak ve bu konuda bilgilendirilmek de epey önem taşıyor. Bu nedenle ilerleme kaydedip kaydetmediğinizi öğrenebilmek adına psikoloğunuz ile görüşün. Gerekli olduğu takdirde ara ara ziyaretlerde de bulunun.

İstanbul Psikologları bilgilerine aşağıda yer alan linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

doktor bul

Yorumlar (1)