Kardiyoloji Randevu Al

Kardiyoloji randevu al eylemini gerçekleştirmek için pek çok kişi randevu alım detaylarını merak ediyor ve araştırıyor. Kardiyoloji bölümünün kalp ve damar hastalıkları ile ilgilenmekte olduğu göz önünde bulundurulduğunda, kişilerin kalp damar hastalıkları belirtilerinden en az birini bile gözlemlediği takdirde bu bölümden direkt olarak randevu alımı gerçekleştirmesi, özellikle de erken teşhis için büyük bir önem taşıyor.

Kardiyoloji Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir?

Kardiyoloji randevusu almayı düşünmekte olan bireylerin, belirli belirtilere karşı son derece dikkatli olması ve buna bağlı olarak daha erken bir tarihe randevu almaya çalışması çok daha mantıklı oluyor. Çünkü kardiyoloji bölümü kalp ve damar hastalıkları ile ilişkilidir ve tüm bu hastalıkların zamanında tanısı konulmazsa, gerekli tedaviler uygulanmazsa ileride çok daha ciddi problemler ile de karşı karşıya bir durumda kalınabilir.

Kardiyovasküler hastalığa bağlı göğüs ağrısı; bu genellikle egzersiz sırasında, stresli anlarda veya  kalbin iş yükünü artıran yemeklerden sonra ortaya çıkar. Bu sternumdan veya sol göğüsten kaynaklanan ve sol kol, çene ve sırta yayılabilen, kalpten kaynaklanan nefes darlığını giderebilen, çoğunlukla fiziksel aktiviteler ile başlayan ve ilerleyici bir baskı veya sıkışma ağrısıdır. İleride tedavi edilmezse yastık sayısını artırabilir ve gece yatmayı imkânsız hale getirebilir. Göğüs ağrısına ek olarak hastalarda aşırı idrara çıkma durumları, sık sık neffessiz kalma ve kalp çarpıntısı gibi belirtiler de gözlemlenebilir.

Kardiyoloji Muayenesine Giderken Aç mı Gidilir?

Kardiyoloji ve Kalp Damar Farkı

Kardiyoloji Neye Bakar?

Kardiyoloji Nedir?

Kardiyoloji Muayenesi Nasıl Yapılır?

Kardiyoloji Doktoru

Kardiyoloji Bölümünden Nasıl Randevu Alınır?

Kardiyoloji bölümünden randevu alımı özel hastaneler ve devlet hastanelere bağlı olarak farklı şekillerde gerçekleşiyor. Bir devlet hastanesinde hizmet vermekte olan kardiyoloji doktorundan randevu alabilmek için öncelikle MHRS sistemine kayıt gerçekleştirmek veya e-devlet üzerinden MHRS sistemine giriş gerçekleştirmek gerekli oluyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra ise randevu alınacak il, ilçe ve hastanenin seçilmesi gerekiyor. Bu seçimin ardından karşınıza çıkan doktorlar arasından da bir seçim yapmanız ve randevunuzu oluşturmanız gereklidir.

Kardiyoloji randevusuna hazırlık noktasında ise bireylerin kulaktan dolma bilgiler ile hareket etmek yerine uygulanacak tetkiklere karşı dirençli bir duruş sergileyebilmek adına muayeneye kesinlikle tok bir şekilde gitmesi doktorlar tarafından sık sık öneriliyor.

İstanbul Kardiyoloji Doktorlarına aşağıda yer alan linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

doktor bul