Kardiyoloji Muayenesi Nasıl Yapılır?

Kardiyoloji muayenesi yapılırken kardiyoloji doktorları bir takım tetkik ve araçlardan yararlanırlar. Bu tetkik ve araçların doğru ve ideal bir seviyede gerçekleşmesi ile de muayene hızlı bir şekilde gerçekleşir, tanılar konur. Tanılar konulduktan sonra ise kardiyoloji doktorları uygun tedavi yöntemlerini hastalarına önerirler. Ancak Bu tedavi yöntemlerinin gerçekleştirilmesi aşamasında doktor ve hasta iletişimi son derece büyük bir önem arz eder.

Kardiyoloji Muayenesinde Tercih Edilen Tetkik Yöntemleri Nelerdir?

Kardiyoloji muayenesi nasıl yapılır noktası söz konusu olduğunda kardiyoloji doktorları bir bakım tetkikler ve araçlardan yardım alırlar. Kalp problemleriniz varsa bu testler yüksek bir oranda olabilir. Risk faktörleri olarak kabul edilen kolesterol ve kan şekeri seviyeleri de bu testler aracılığı ile kontrol edilir.

Elektrokardiyogram (EKG): Deriye yerleştirilen elektrotlar kullanılarak kalbin elektriksel aktivitesini kaydeden bir tanı testidir. Kalp atış hızı, an temini belirtileri ve eğer mevcut ise kalp krizi belirtileri bu yöntemle teşhis edilebilir.

Holter EKG: Kısa normal EKG nedeniyle kardiyak aritmiler oluşmaz. Bir aritmiden şüpheleniliyorsa, özel bir cihaz 24 ila 48 saat süresi boyunca kalp ritmini sürekli olarak kaydeder. Cep telefonu büyüklüğündeki yular, boyuna takılır veya bir bel kemerine takılır. Cihaz bağlıyken banyo yapılamaz, cep telefonu veya diğer elektronik cihazlar kullanılmaz.

Miyokardiyal doku Anjiyografisi: Damarları değerlendirmek ve olası daralmaları tespit etmek için özel boyalarla röntgenlerin kullanılmasına anjiyografi denir. Kasık, kol veya boyundaki bir kan damarına ince, esnek bir tüp (kateter) yerleştirilir. Bir kateter yoluyla artere radyoopak bir boya enjekte edilir. Bu şekilde venöz kan akımı görüntülenebilir. Bu yöntem hem tanısal hem de tedavi amaçlı kullanılabilir. Akış olup olmadığını gösterir.

Stres Testleri: Koroner arter hastalığı prevalansının tanısında tercih edilen stres testleri, hastalığın şiddetini belirlemek amacı ile tercih edilir.

Kardiyoloji Muayenesine Giderken Aç mı Gidilir?

Kardiyoloji ve Kalp Damar Farkı

Kardiyoloji Neye Bakar?

Kardiyoloji Nedir?

Kardiyoloji Doktoru

Kardiyoloji Randevu Al

Kardiyoloji Muayenesi Süresi

Kardiyoloji muayenesi süresi ise tamamı ile belirtilere ve uygulanacak olan tetkiklerin belirlenmiş olan özel sürelerine bağlıdır. Bu noktada bu yüzden net bir süreden bahsetmek kesinlikle doğru olmayacaktır. Bu tetkikler ışığında sizlerin mevcut hastalığı tam olarak belirlenecek ve ilgili tedaviye başlanacaktır.

İstanbul Doktor Bul  arama robotumuza giriş yaparak Kardiyoloji doktorları bulabilirsiniz yapabilirsiniz.

doktor bul