Kardiyoloji Muayenesine Giderken Aç mı Gidilir?

Kardiyoloji muayenesine giderken aç mı gidilir sorusu, kardiyoloji bölümünden bir randevu alımı gerçekleştirmeyi planlayan kişiler tarafından sık sık merak ediliyor.

Çabuk yorulma, aşırı idrara çıkma hali, nefes darlığı yaşama ve kalp çarpıntısı gibi pek çok belirti ışığında kişiler kardiyoloji bölümünden randevu almayı doğru buluyor. Ancak kardiyoloji bölümünde bir takım tetkikler gerçekleştirilmekte olduğu için kardiyoloji randevusuna gitme aşamasında aç mı olunması gerektiği yoksa tok mu olunması gerektiği noktasında bir bilgi karmaşası ve bilgi kirliliği yaşanıyor.

Kardiyoloji Muayenesinde Uygulanan Testler

Kardiyoloji Muayenesine Giderken Aç mı Gidilir? sorusunu soran kişilerin bu bölümde muayene aşamasında bir takım testlerden yararlanıldığını bilmesi büyük bir önem arz ediyor. Bu testler arasında bulunan elektrokardiyogram; kalbin elektriksel aktivitesini gösterir. Aklınızda oluşan sorunları anlamanıza yardımcı olur. Kardiyovasküler tıkanıklıklar, aritmiler, kapak sorunları, hipertansiyonun etkileri, elektrolit dengesizlikleri ve perikardiyal hastalık hakkında değerli bilgiler sağlar.

Kardiyoloji Muayenesine Giderken Aç mı Gidilir? Bu testler arasında bulunan bir diğer test ise eforlu EKG testidir. Günümüzde, kalp hastalığını teşhis etmek için yaygın olarak bir stres EKG’si kullanılmaktadır. En sık kardiyovasküler oklüzyon şüphesi olan hastaların teşhisine yardımcı olmak ve bilinen koroner arter hastalığı olan hastalarda tedaviyi değerlendirmek için kullanılır. Çok nadir de olsa muayene sırasında hipotansiyon, bayılma ve aritmi görülebilir. Ölüm veya kalp krizi riski %0 ila %0,1 (yani mil başına 1) olarak verilmiştir.  Hastalar egzersiz EKG’si sırasında dönen bir koşu bandında yürürler. Bu cihaz ile tansiyon takibi de gerçekleştirilir. Hasta muayene sırasında herhangi bir rahatsızlık hissederse derhal doktoruna bu durumu bildirmelidir.

Kardiyoloji ve Kalp Damar Farkı

Kardiyoloji Neye Bakar?

Kardiyoloji Nedir?

Kardiyoloji Muayenesi Nasıl Yapılır?

Kardiyoloji Doktoru

Kardiyoloji Randevu Al

Kardiyoloji Muayenesine Hazırlı Gitmek İçin Ne Yapılır?

Kardiyoloji Muayenesine Giderken Aç mı Gidilir? noktasından ve testlerden bahsettikten sonra hastaların kardiyoloji muayenelerine kesinlikte tok gitmesi gerektiği vurgulanmalıdır. Bu nedenle sizler eğer baş dönmesi, sık idrara çıkma, nefes güçlüğü çekme ve kalp çarpıntısı gibi belirtiler ile boğuşuyor bir durumda iseniz hiçbir şekilde vakit kaybetmeden bir kardiyoloji doktorundan randevu alım işlemini gerçekleştirmelisiniz. Ve kulaktan dolma bilgilerin aksine muayeneye karnınız tok bir şekilde gitmelisiniz.

İstanbul Kardiyoloji Doktorlarına aşağıda yer alan linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

doktor bul

Randevu Al (MHRS)