Jinekolog Randevu

Jinekolog randevu, kadın hastalıkları ile ilgili bir uzman desteğine ihtiyaç duyan kimseler tarafından talep duyulmakta olan bir konudur. Jinekoloji, kadınları ergenlikten menopoza kadar inceler. Hamilelik ve doğum ile kadın sorunları da bu bölümde takip edilmektedir. Kadınların fizyolojik olarak yaşadıkları her türlü değişim ve gelişme bu bilim alanı tarafından incelenmektedir.  Bir kadının ilk pelvik muayenesi genellikle 18 yaş civarında bir doktor tarafından önerilir. Jinekolojik muayeneler ve tüm işlemler uzman jinekologların bilgi ve birikimleri ile gerçekleşir. Bu sayede sizlerin rahatsızlıklarının erkenden teşhis edilmesi buna bağlı olarak da tedavi süreci gerçekleşir.

Jinekolog Randevusu Nasıl Alınır?

Jinekolog randevusu nasıl alınır sorusuna bakıldığında bu alanda bir destek alma ihtiyacı duyan ve bazı rahatsızlıkları bulunan kimseler MHRS sistemi üzerinden çok kolay bir şekilde randevu alabilmektedir. Öncelikle bir telefon ya da bilgisayar üzerinden MHRS sistemine girilmesi gereklidir. MHRS sistemi giriş aşamasında e-devlet bilgileri de kullanılabilmektedir. Veya isteğe göre özel e-posta da kullanılabilir.

MHRS sistemin giriş gerçekleştirildikten sonra bulunduğunuz şehri seçmeli ve ardından da jinekoli seçeneğini seçmelisiniz. Tüm bu işlemlerin ardından jinekologlar listelenecektir. Bu noktada dilediğiniz jinekoloğu seçebilirsiniz. Doktor seçimi gerçekleştikten sonra ise karşınıza randevu takvimi çıkacaktır. Bu randevu takvimine göre sizlerin ve takvimin boşluğu olan günü tercih edebilirsiniz. Randevunuza gittikten sonra jinekoloğa problemlerinizi açık bir dille ifade etmeniz gerekli olacaktır.

Jinekolog ve Kadın Doğum Uzmanı Arasındaki Fark

Jinekoloji Gebelik Hesaplama

Jinekolog Neye Bakar?

Jinekolog En Son Ne Zaman İlişkiye Girdiğini Anlar mı?

Jinekolog Nedir?

Jinekolog Muayenesi Nasıl Gerçekleşir?

Jinekolog randevusu aldıktan sonra belirlenen tarih ve saatte kadın hastalıkları ve doğum bölümünü ziyaret edebilirsiniz. Doktorunuza vajinal problemlerinizi anlattıktan sonra doktorunuz test yapmaya başlayacaktır. Test yapmadan önce size seks hayatınız olup olmadığını soracaktır. Adresten sonra doktor sizden jinekolojik masaya yatmanızı isteyecektir. Bu, incelemenin ilk adımıdır. Jinekolojik muayene işlemleri; spekulum (enstrümanla vajina muayenesi), endikasyonu varsa smear  ve vajinal kültürler, dijital muayene (vajinal palpasyon), alttan ultrason (bakire ise karın ultrasonu) . Adet sırasında veya adet dışı olarak jinekolojik muayene yapılabilir. Ancak adet sırasında kanama rahim ağzını kapatabilir ve bulaşmayı önleyebilir. Bu nedenle adet dışı dönemler, acil durumlar dışında tercih edilir.

İstanbul Jinekoloji Doktorları için aşağıda yer alan linki tıklayarak arama yapabilirsiniz.

doktor bul