Romatoloji

Romatizma veya iskelet ve kas sistemini etkileyen hastalıkların tamamı Romatoloji dalına girer. Romatizmal rahatsızlıklarıyla ilgilenen bilim branşıdır. Fiziksel Tıp ve rehabilitasyon temel bilim dalı olarak yer almaktadır.
Romatoloji oldukça geniş hastalıkları kapsayan bir terimdir. Kas ve iskelet sistemi hastalıkları kalıtsal (gensel), fizyolojik ve çevresel olabilir.

Romatoloji Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar?

Lupus, Gut, Romatoid Artrit, Osteoartrit, Sjögren Sendromu, Vaskülit, Skleroderma, Polimiyalji Romatika, Ailevi Akdeniz Ateşi, Enfeksiyöz Artrit, Behçet Hastalığı, Spondiloartropatiler, Ankilozan Spondilit, Romatolojinin ilgilendiği hastalıklar arasından birkaçıdır.

Romatolojinin Doktoru Hangi Tahlil Ve Testleri Yapar

Romatolojide tek bir tahlil ve test kullanmaz. Romatolojinin ilgilendiği hastalığa göre test ve tahliller değişkenlik gösterebilir.

En İyi Romatolojinin Doktorları

Bu Branşındaki doktorların hepsi iyi eğitim almış uzman kişilerdir.

Romatoloji Doktoruna Randevu Nasıl Alınır

Romatolojin Randevusu almak için alo 182 ya da MHRS sistemini kullanmanız gerekmektedir. Randevu almadan muayene olamazsınız.

Romatoloji Doktoru Tavsiye ve Romatoloji Doktoru Yorumları

Doktor Bul sitesi herhangi bir şekilde doktor tavsiye etmez. Doktor yorumlarına sitemizdeki Romatolojinin bölümünden bulabilirsiniz.

Romatizmanın Belirtileri Nelerdir?
Eklemlerde ağrı, şişlik, deformite ,eklemlerde sinovit, kas ağrısı ,klas güçsüzlüğü ,sırt ve bel ağrısı ,ciltte döküntüler ,tırnak değişiklikleri, deride sertlik, göz yaşı azalması, tükürük azalması, gözlerde kızarıklık, görmede azalma, uzun süre devam eden ateş, parmaklarda solukluk, nefes darlığı, öksürük, kanlı balgam, sindirim sistemi şikayetleri, böbrek fonksiyonlarında bozulma, sinir sistemi bozuklukları ,damarlarda pıhtı oluşumu, cilt altında bezeler, Güneşe karşı aşırı duyarlılık, oturup kalkmada, merdiven çıkmada zorluk,

Romatizma Ağrıları Nerede Olur

Romatizma ağrıları Sıklıkla boyun, omuzlar, sırt, göğüs, bel, kalçalar ve dizlerde hissedilir. D vitamını Romatizma ağrılarına veya direkt olarak romatizmaya çok iyi gelir bundan dolayı bol bol D vitamini tüketirsek hem romatizma olma ihtimalimizi azaltır hemde olduysak rahatlama ihtimalimiz artar. Bilimsel tezler olarak ta ispatlanmış olan D vitamini diyabet, kanser ve romatizmadan koruyor. Romatizma ve kanserden korunmak için özellikle D vitamini çok büyük bir koruyucu ve etkendir

Romatoloji Doktorları Hangi hastanelerde Görev Yapmaktadır ?

Romatoloji Doktorlarına ulaşmak için tıklayınız

doktor bul