Nöroloji

Nöroloji bölümü temel olarak baş ağrısı, baş dönmesi, beyin damar hastalıkları, demiyelinizan hastalıklar , epilepsi, nörodejeneratif hastalıklar , nöromusküler hastalıklar, periferik sinir sistemi hastalıklarıyla ilgilenir. Nörolojide tedavi erişkin ve çocuk olarak 2’ye ayrılır.

Nöroloji Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar

Nörolojii Bölümü : Beyin damar hastalıkları, Baş ağrısı, epilepsi, Periferik sinir hastalıkları, Kas hastalıkları, Multipl Skleroz ve benzeri hastalıklar, Uyku bozuklukları, Baş dönmesi, Parkinson hastalığı, Alzheimer ve benzeri demans hastalıkları, Beyin ve omurilik tümörleri ve iltihaplanmaları Parkinson, Migren, Alzheimer, Epilepsi, İnme, Menenjit, Demans, Nöromüsküler hastalıklar, Omurilik bozuklukları, Diskineziler, Uyku bozukluklarına bağlı hastalıklar Uyku apnesi, Beyin tümörleri, Distoni, Meninjiyom, Huzursuz bacak sendromu Titreme Hastalığı (Esansiyel Tremor), Torasik Outlet (Çıkış) Sendromu, Kas distrofisi gibi kas hastalıkları Beyin anevrizmaları, Boyun fıtığı, Vertigo (baş dönmesi), Nöropatik hastalıklar (el ayak uyuşmalarına bağlı diyabet, üre gibi hastalıklar) Myastenia gravis, Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS), Multiple skreloz Hastalıklarıyla ilgilenir.

Nörolog Uzmanı Hangi Tahlil ve Testleri Yapar

Nörolojiyle ilgilenen doktorlarının kullandığı testler şunlardır: VNG, Posturografi, VHİT, Denge manevraları, İşitme eşikleri tesbiti Lezyon lokalizasyonu Akustik Refleksler Östaki Tüpü Fonksiyon Testleri, Saf Ses, Konuşma, Yüksek Frekans ve Komple Çocuk Odyogram, Polisomnografi / Tüm Gece Poligrafik Uyku Tetkiki, Evde uyku testi, EEG, Aktivasyonlu EEG, EEG Monitarizasyonu, Çocuk EEG’si, Uyku EEG’ si / Uyku Aktivasyonu.

En İyi Nöroloji Doktorları

Nöroloji doktorlarının her biri iyi yetişmiş bilgili kişilerdir.

Nöroloji Doktoru Tavsiye ve Nöroloji Doktoru Yorumları

Sitemiz doktor önermez. Doktor yorumlarını görmek içinse sitemizdeki doktor yorumları bölümünü kullanabilirsiniz.

Nörolog Uzmanına Nasıl Randevu Alınır

Nöroloji doktoruna randevu almak için alo 182’yi veya MHRS sistemini kullanabilirsiniz.

Nöroloji Tedavi Yöntemleri

Nörolojik hastalığı tespit etmek için bir takım testler uygulanır ve ardından tedaviye geçilir. Cerrahi bir müdahaleyle tedavi olunacaksa Beyin ve Sinir cerrahi uzmanı cerrahi müdahale gerçekleştirir. Nörolojik tedavisi için başvurulan tedavi yöntemlerinden bir diğeri ise rehabilitasyondur. Yüz felci, omurilik, inme ve Felç için rehabilitasyon tedavileri uygulanmaktadır.

Nöroloji Doktorları Hangi hastanelerde Görev Yapmaktadır ?

Nöroloji Doktorlarına ulaşmak için doktor bul tıklayınız

doktor bul