Kolera Virüsü Belirtileri

Bakteri kaynaklı bir hastalık olan kolera bulaşıcıdır. Zamanında tedavi edilmediğinde ölümlere yol açmaktadır.
İlk vakaya Hindistan’da rastlanılmış olup ince bağırsağı ele geçirmesi sonucunda oluşmaktadır. Kolera genel olarak yaz aylarında görülür.
Vibrio cholerae adı verilen bakterilerin neden olduğu kolera yetersiz hijyen, kanalizasyon sistemleri, dışkıyla kirlenmiş sular veya besinlerle bulaşır. Kolera bakterisi salgın sırasında içme sularına kanalizasyon sularının karışmasıyla kolayca yayılır. Ancak hasta kişiden temas yoluyla bulaşmaz.

Kolera Virüsü Belirtileri

Kolera vakalarında ilk belirti ishaldir. Hastada morarma, bacak krampları, kusma, sinirlilik, genel huzursuzluk, kan basıncında düşme, kalp atışlarının hızlanması, ani gelişen böbrek yetmezliği, cilt elastikiyetinin kaybolması, karnın içe dönük hali, gözlerin içe çökmesi, ses kısıklığı, nabzın çok hızlı atması ve ağızda kuruluk gibi durumlar gözlenir.

Koleradan Korunma Yolları

İçme suyu olarak çeşme suyunu tercih edenlerin mutlaka kaynatarak kullanmaları, meyve ve sebzeler yenmeden önce mutlaka iyice yıkanmalıdır.

Kolera Tanı Ve Tedavi

Kolera hastalığının tanısı dışkı örneğinin incelenmesi ile konur. Tedavide en önemli olan ishali durdurmak, bol sıvı tüketmesi, vitamin ve minerallerden zengin besinlerle beslenmesi hastanın iyileşme sürecini hızlandıracak formüllerdir. Tedaviye geç kalınır veya gereken önem verilmezse, hasta aşırı sıvı kaybından hayatından olabilir.