Kırmızı Göz Hastalığı

Birçok nedenle oluşan ve halk arasında kırmızı göz hastalığı olarak bilinen hastalığın diğer adı Konjonktivit’tir.

Kırmızı göz hastalığı gözün tahriş olması, alerjik reaksiyonlar ya da gözde enfeksiyon oluşması nedeniyle oluşur.

Kırmızı Göz Hastalığı Belirtileri Şunlardır

Kırmızı göz hastalığının başlıca belirtileri şunlardır;

– Gözün pembe ya da kırmızı renge dönmesi,

– Gözde yapışkan bir akıntı,

– Gözde yanma ya da kaşıntı hissi,

– Uyanma sırasında göz kapaklarını açmada zorlanma.

Kırmızı Göz Hastalığı Bulaşıcı Mıdır ?

Kırmızı göz hastalığının bulaşıcı özelliği bulunmaktadır. Hastalık, hastanın kullandığı yastık kılıflarının, havlularının ya da diğer kişisel eşyalarının kullanılması durumunda bulaşabilir.

Kırmızı Göz Hastalığının Tedavi Ne Kadar Sürer ?

Gözlerde kızarıklık ve çapaklanma ile seyreden bu hastalık bir hafta, on gün gibi bir süreçten sonra iyileşirken kimi hastalarda tedavi yapılmadığı takdirde ciddi, kalıcı görme bozukluklarına neden olabilir.

Kırmızı Göz Hastalığının Tanısı Ve Tedavisi

Doktorlar hastalara çeşitli sorular sorarak hastalığın neden kaynaklandığını ve belirtilerin nasıl oluştuğunu muayeneden önce öğrenmeye çalışır. Soruların ardından yapılan fizik muayene ile gözlere ışık ile bakılır. Ayrıca görme bozuklukları açısından da değerlendirme yapılabilir. Klinik gözlem tanı koymada çoğunlukla yeterli olsa da bazı nadir durumlarda akıntı örneğinden kültür ya da boyama testi yapılabilir.

Hastalığın tedavisinde lens kullanımı durdurulmalı ve keratit şüphesi varsa göz doktorları tarafından değerlendirilmelidir. Şikayetlerde düzelme sağlaması için sıcak ya da soğuk kompres, topikal antihistaminikler ya da antibiyotik içermeyen kayganlaştırıcı (lubrikant, suni gözyaşı) göz damlası gibi ilaçlar kullanılabilir. Alerjik konjonktivitlerde ise alerjiye sebep olan durumlardan uzak durulması hastalığın tekrarlamaması için önemlidir. Tedavide ise antihistaminik özelliğe sahip göz damlaları uygulanabilir.

Ancak unutulmamalıdır ki göze doktora danışılmadan yapılan uygulamalar göze zarar verir ve görme kaybına neden olur. Bu nedenle doktora başvurmadan göze herhangi bir uygulama yapılmamalı ya da ilaç kullanılmamalı.

Göz Doktorları doktor bilgilerine ve doktor listesine aşağıda yer alan Doktor Bul linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

doktor bul