Hematidrosis Kan Ağlama Hastalığı

Hematidrosis Kan Ağlama Hastalığı halk arasında bilinen adıyla Kan Ağlama Hastalığı, dünyada ender görülen hastalıklardan biridir.

Aşırı stres ve aşırı üzüntülü olma durumunda ortaya çıkan Kan Ağlama Hastalığı, kişilerin çok fazla duygusal yoğunluk yaşadığında zamanlarda kılcal damarlarda gerginlik artar ve bu nedenle çatlama meydana gelir. Kılcal damarlarımız çatladığı zaman vücut sıvılarımızın dışarı atıldığı yerlerden, vücut suyu ile birlikte kanda akar. Atılan kan göz sıvımızın atıldığı yerden dışarı çıkarsa, hasta kan ağlamış gibi görünür. Hastalığın adı da buradan gelmektedir.

Yapılan araştırmada regl gören kadınların %18’inin, erkeklerin %8’inin ve hamile kadınların %7’sinin göz yaşlarında kan tespit edildiği, menopoz sonrası kadınların ise hiçbirinin göz yaşında kan tespit edilmediği belirtiliyor.

Ancak, popülasyonun geri kalanında bu duruma enfeksiyon ya da yaralanma gibi durumların sebep olabileceği düşünülüyor. Enfeksiyon tedavi edildikten sonra bu durum ortadan kalkıyor. Daha ciddi vakkalarda ise, gözyaşı tahliye kanalının yanı sıra gözyaşı salgılanan bezin de içerisinde bulunduğu gözyaşı sistemindeki tümör de sebep olabiliyor.

Hematidrosis Kan Ağlama Hastalığı Nedenleri

Hematidrosis- kan ağlama hastalığı, korku, aşırı stres ve duygusal durumlarda ortaya çıkabilen bir durumdur.

Hematohidrosis Hastalığı Belirtileri

Burun ile göz gibi organlardan gelen kan, Hematidrosis rahatsızlığının en önemli belirtisidir.

Kan Ağlama Hastalığı Tanı Ve Tedavisi

Kan Ağlama – Hematohidrosis Hastalığı, trombosit sayımı, agregasyon testi, pıhtılaşma profili ve deri biyopsisi ile belirlenebilmektedir.

Kan Ağlama – Hematohidrosis Hastalığı, fiziksel veya duygusal stresin acil nedenini hafifletmek sıklıkla kanamayı durdurur. Hastalıkla ilgili yapılan tedaviler deneyseldir.