Hamileliği Riske Sokan 8 Neden

Hamileliği Riske Sokan 8 Neden Hamilelikte karşılaşılabilecek sorunlar hakkında bilgi sahibi olunması gereklidir. Sizler için hamileliği riske sokan nedenleri derledik.

Hamileliği riske sokan nedenler

hamilelik sürecinde olan anne adaylarının ya da bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin bilgi sahibi olması gereken konulardandır. Hamilelik sürecini kötü etkileyebilecek sorunlar ile karşılaşılabilmektedir.

Hamilelik riskleri, birden fazladır. Bu riskler hakkında bilgi sahibi olmak hamilelik öncesi önlem alınması ve kontrollerin yapılması bu şekilde de sorunsuz bir hamilelik dönemi geçirilmesi için oldukça önemlidir. İşte sizler için hazırladığımız hamileliği riske sokan 8 neden…

1)Çoğul Gebelikler

Anne karnındaki bebeğin gelişimi etkileyen en önemli sorunlardan biridir. Bu nedeni ise bebek sayısının artması ile yaşanacak problemlerin de artmasıdır. Çoğul hamileliklerde erken doğum, bir bebeğin ya da daha fazla bebeğin sakat doğması, anne adayında şeker ve tansiyon sorunu görülmesi gibi sorunlar görülmektedir.

2)Erken Doğum

Gebelik riskleri arasında en önemli risklerden biri de erken doğumdur. 36. Haftadan önce gerçekleşen doğumlar erken doğum olarak adlandırılmaktadırlar. Erken doğum sık karşılaşılan gebelik riskleri arasında yer alsa da erken kontroller ve önlemler ile bu problemin önüne geçilebilmektedir.

3)Preklampsi

Hamilelik tansiyonu olarak da adlandırılan preklampsi gebelik risklerinden biridir. Bu sorun anne adayının kan basıncının yükselmesi ile ortaya çıkmaktadır. Bu sorun bebek gelişimini etkilediği için anne karnında bebeğin kaybedilmesine, erken doğuma ve iç kanama gibi sorunlara sebep olabilmektedir.

4)Gelişme Geriliği

Hamileliklerde karşılaşılabilen gelişme geriliği de risklerden biridir. Anne karnında bebeğin beslenmesinin bozulması ile bebeğin olması gereken daha küçük olması durumudur.

5)Hamilelik Şekeri

Hamilelik şekeri, insülin metabolizmasındaki değişiklikler sebebi ile ortaya çıkmaktadır. Önlem alınmadığında ve fark edilmediğinde erken doğuma sebep olabilmektedir.

6) Plasenta Sorunları

Plasentanın yerleşim sorunları nedeni ile kanamalar ile karşılaşılabilmektedir. Bu kanamalar doğuma kadar devam edebildiği gibi erken doğuma da zemin hazırlamaktadır. Bu sorun ile karşılaşanların mutlaka düzgün takip edilmesi gereklidir.

7) Su Azlığı Ya Da Su Çokluğu

Bebeğin gelişimini ve korunmasını sağlayan suyun azlığı ya da çokluğu erken doğuma ve gelişim geriliklerine sebep olabilmektedir. Suyun azlığını bebeğin gelişimini etkilerken suyun çokluğu ise bebeğin erken doğumuna sebep olmaktadır.

8) Genetik Faktörler

Genetik faktörler de hamilelik riski oluşturmaktadır. Akraba evliliği, hastalık öyküleri, geçirilmiş cerrahi operasyonlar, alkol ve sigara kullanımı, anne adayının çok genç veya ileri yaşta olması gibi birçok faktör gebelikte risk yaratan faktörler arasındadır.

Kadın doğum doktorlarını bulabilmek için aşağıdaki Doktor Bul sitemizden arama yapabilirsiniz.

doktor bul