Göğüs Hastalıkları Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar ?

Göğüs hastalıkları bölümü, tüm akciğer ve solunum sistemi hastalıkları ile ilgilenir.

Bu bölümde akciğer ve solunum yolu sistemine ait şikayetleri olan hastaların tetkik, tedavi ve izlemi yapılmaktadır.

Göğüs Hastalıkları Bölümünde Hangi Hastalıklar Tedavi Edilir?

Göğüs hastalıkları bölümünde bölümde astım, bronşit, akciğer embolisi, alerjik hastalıklar, uyku esnasında gelişen solunum bozuklukları, tüberküloz, zatürre, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ve sigara bağımlılığı ile buna bağlı olarak gelişen hastalıklar tedavi edilir.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Nasıl Olunur?

Göğüs hastalıkları uzmanı olmak için öncelikle 6 sene süren temel tıp eğitiminin tamamlanması ve Tıpta Uzmanlık Sınavında belirtilen puanın alınması gerekir.

Sonrasında 4 sene devam eden Göğüs Hastalıkları Uzmanlık Eğitimi tamamlanır. Başarı gösteren adaylar eğitim sonunda uzman unvanı kazanarak göğüs hastalıkları hastanesi, üniversite hastanesi, özel hastaneler, devlet hastaneleri ya da eğitim ve araştırma hastanelerinde görev yapabilirler.

Göğüs Hastalıkları Bölümü Hangi Tedavileri Uygular?

Göğüs hastalıkları bölümü çok sayıda sağlık sorununun tedavisini üstlendiği için, uygulanacak tedavi yöntemleri de çeşitlilik gösterir. Başlıca tedavi yöntemleri şu şekilde sıralanabilir:

-İlaç Tedavisi

-Rehabilitasyon Tedavileri (Astım, nefes darlığı ve KOAH gibi hastalıklarda tercih edilir. Doğru nefes teknikleri ile hastanın akciğer kapasitesinin genişletilmesi, doğru solunum yapması ve akciğer fonksiyonlarının korunması hedeflenir.)

-Cerrahi Operasyonlar: Akciğer fonksiyonlarının ileri derecede bozulduğu, solunum sisteminde kanserli doku ya da tümöral oluşumların tespit edildiği, ilaç tedavisine rağmen beklenen iyileşmenin görülmediği ve ilaçlara direnç gösteren hastalıkların varlığı halinde cerrahi operasyonların uygulanması gerekir.

Göğüs hastalıkları doktorlarını bulabilmek için aşağıdaki Doktor Bul sitemizden arama yapabilirsiniz.

doktor bul