Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar ?

Enfeksiyon hastalıkları bölümü, hastalık potansiyeli taşıyan mikrop ve virüslerin vücuda bulaşması ile gelişen enfeksiyonların tanı ve tedavileri ile ilgilenir.

Virüs, bakteri, parazit, mantar vb. mikroorganizmaların vücuda girip çoğalması ile ortaya çıkan enfeksiyonlar, vücutta yerleştiği organ veya dokudaki hücreleri istila ederek hasara uğratabilirler. Yayılma hızına ve etki derecesine göre hafif veya ağır, hatta ölümcül olabilir.

Dünyada ve Türkiye’de en çok rastlanan hastalıklardan biri olan enfeksiyon hastalıkları, ölümlere yol açabilen hastalık grupları arasında bulunmaktadır.

Bebekler, çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalar enfeksiyonlara karşı daha savunmasızdır.

Enfeksiyon Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar?

Enfeksiyon Hastalıkları Hangi Hastalıklara Bakar?

Enfeksiyon hastalıkları birimi grip, idrar yolu enfeksiyonu, AIDS, Hepatit (Bulaşıcı Sarılıklar), tüberküloz, ishal, koronavirüs, Menenjit ve Tifoya kadar birçok hastalık ile ilgilenmektedir.

Enfeksiyon Hastalıkları Belirtileri

Bazı enfeksiyon hastalıkları belirti göstermezken bazılarında ise birçok belirtiyi görmek mümkündür. Enfeksiyon hastalıkları belirtileri arasında en yaygın olan ise “ateş” kabul edilmektedir. Diğer belirtileri ise kusma, titreme, yorgunluk, iştahsızlık, halsizlik, üşüme, ağrı ve bulantı gibi belirtilerdir. Ayrıca enfeksiyonun cinsine ve göre bazı semptomlar olarak ishal, kabızlık, vücutta döküntüler, eklem ağrılar, kızarıklık, sarılık, öksürük ve bilinç bozuklukları ortaya çıkabilir.

Enfeksiyon neden olur?

Hava ve su gibi pek çok farklı alanda yaşayabilen mikroorganizmalar vücuda bulaşarak hızlı bir şekilde çoğaldığı zaman vücut buna reaksiyon gösterir ve sonucunda da enfeksiyon oluşur.

Enfeksiyon Teşhisi Nasıl Yapılır?

Enfeksiyon teşhisi için ilk olarak fiziki muayene sonrası laboratuvar testleri (idrar, dışkı, burun, boğaz, balgam veya beyin omurilik sıvı örnekleri) veya görüntüleme testleri (Röntgen, bilgisayarlı tomografi veya emar) istenebilmektedir.

Enfeksiyon Hastalıkları doktorlarını bulabilmek için aşağıdaki Doktor Bul sitemizden arama yapabilirsiniz.

doktor bul