Cerrahi Onkoloji Nedir ?

Bugünkü yazımızın konusu olan Cerrahi onkoloji nedir ? Cerrahi onkoloji hangi hastalıkları tedavi eder ? sorularının cevapları bu bölüme gidecek olan hasta ve yakınları tarafından araştırılmaktadır..

Kanser tedavisinde cerrahi tedaviyi kullanmaya odaklanan Cerrahi Onkoloji bölümü, kanser tedavisinde önemli bir yere sahiptir.

Onkolojik cerrahi, kanserli doku ve organları çıkarmak ya da tümör boyutlarını küçült için ameliyatlar yapar. Ayrıca, hastalığın neden olduğu ağrıyı kontrol etmek için, kanserin neden olduğu semptomları ve yan etkileri yönetmeye yardımcı olmak için palyatif ameliyatlar da yapabilirler.

Cerrahi Onkoloji Nedir ? Cerrahi Onkoloji Hangi Hastalıklara Bakar ?

Cerrahi onkolojisinin tanı ve tedavisi ile ilgilendiği hastalıklar şunlardır;

– Meme kanseri,

– Mide kanseri,

– Kolon kanseri,

– Rektum tümörü,

– İyi huylu meme tümörleri,

– Yemek borusu kanseri,

– Safra kesesi tümörleri,

– Pankreas kist ve tümörleri.

– Anorektal tümörler,

– Karaciğer kanseri,

– Karaciğer iyi ve kötü huylu tümörleri,

– Kistler,

Hangi Durumlarda Kanser Cerrahisi Yapılamaz?

Gelişen teknoloji sağlıkta da doktorlara ameliyatlarda birçok kolaylık sağlamaktadır. Günümüzde   yapılamayan ameliyatlar giderek azalmış olup organlara müdahale nispeten kolaylaşmıştır. Örneğin,  ameliyat edilemez denilen pankreas kanseri ya da karaciğere metastaz yapmış olan vakalarda tümörü önce küçültmek suretiyle, hastalar opere edilmektedir. Ancak tüm bu gelişmelerin yanında her kanser ameliyat edilebilir özellikte değildir. Örneğin kan kanserinde ameliyatla alınabilecek herhangi bir kitlenin olmaması, tümörün ameliyatla çıkarılamayacağı kadar büyük olması, hastanın genel sağlık durumunu etkileyen uzak organlara metastazları, ileri yaş nedeniyle ameliyat komplikasyonlarını kaldıramayacak hasta grupları için cerrahi bir seçenek olarak uygulanamayabilir.

Cerrahi Onkoloji Bölümü doktorları bilgilerine ve doktor listesine aşağıda yer alan Doktor Bul linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

doktor bul