Şişli Hamidiye Etfal Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Bilgi

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Hakkında Bilgi

Osmanlı padişahı II. Abdülhamid’in emriyle kurulan Şişli Etfal Hastanesi ya da resmi adıyla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1899 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Türkiye’nin ilk çocuk hastanesidir.

II. Abdülhamid’in 7 aylık kızı Hatice Sultan’ın difteri hastalığından ölümü üzerine çok üzülen Sultan, onun anısını yaşatmak için bir hayır kurumu yaptırmak için Dr. İbrahim Beyi, bir etfal (çocuklar) hastanesi kurmakla görevlendirmiştir. Hastane 5 Haziran 1899’da Abdülhamid Çocuk Hastanesi adı altında hizmete açılmıştır.

Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı yıllarında cephede yaralanan askerlerin tedavisinde önemli bir rol oynamış olan hastane 1922 yılında “Şişli Çocuk Hastanesi” adını almış ve bir devlet hastanesi haline gelmiştir.

Cumhuriyet döneminde Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı’na bağlanan hastane çevrede tam teşekküllü bir hastane olmadığından 200 yatağın 70’ini yetişkinlere ayırır. Hastane artık çocuk hastanesi kimliğini yitirmiştir.
1

968 yılında pavyonlar yıkılır ve bugünkü hastane inşa edilir. Hamidiye Etfal Hastane-i Âlisi’nden geriye sadece saat kulesi kalmıştır. Bugün Sağlık Bakanlığı’na bağlı tam teşekküllü bir hastane olup, yirmibir ihtisas dalında eğitim vermektedir.

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Hakkında detaylar bilgiler için aşağıdaki linkleri tıklayabilirsiniz

doktor bul

Randevu Al (MHRS)