Romatoloji Nedir ?

Romatoloji nedir ? sorusu bu bölüme gitmek isteyen hastaların arama motorlarında sorduğu sorulardan biridir.

Romatoloji bölümü alt uzmanlık dalı olarak hizmet vermektedir. Romatoloji doktorları, yumuşak doku, romatizma, otoimmün hastalıklar, eklemler ve kalıtsal bağ dokusu hastalıklarının tanı ve tedavisi ile ilgilenir.

Romatoloji Nedir ?

Romatizma rahatsızlıklarının tedavisi ile ilgilenen romatoloji doktorları, kas ve iskelet sistemini tutan her çeşit hastalığın tanı, tedavisi ve takibi ile ilgilenir. Romatoloji bölümü, hem dahiliye hem de pediatri bölümünün alt uzmanlık dalı olarak hem yetişkin bireylere hem de çocuklara hizmet vermektedir.

Romatoloji Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar?

Romatolojinin bölümünün baktığı hastalıkların başlıcaları şunlardır; Romatoid artrit, Ankilozan spondilit, Sedef romatizması, GUT, Sistemik lupus eritematozus, dermatomiyozit, polikondrit, karma bağ dokusu hastalığı, polimiyozit, sarkoidoz, skleroderma, sjögren sendromu, Dev hücreli vaskülit, Takayasu Vasküliti, Granulomatöz polianjiitis, Ailesel akdeniz ateşi, Behçet sendromu, Bel ağrısı, tenis ya da golfçü dirseği, olekranın bursit, fibromiyalji, Osteoporoz, osteomalazi, renal osteodistrofi, fluorosis, raşitizm, Ehlers-Danlos sendromu, Marfan sendromu, Akondroplazi, aşırı uzayan eklemler, Servikal radikülopati, Karpal tünel sendromu, siyatik.

Romatoloji Bölümünün Baktığı Hastalıklar Nelerdir ?

Fizik Tedavi ve Romatoloji Aynı Mı?

Fizik Tedavi ve Romatoloji bölümü iki ayrı uzmanlık dalıdır. Romatizmal hastalıkların tanı ve tedavisini ise Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanları da yapmaktadır. Bu nedenle iki ayrı uzmanlık dalı olmasına rağmen romatizmal hastalığa sahip kişiler iki bölüme de gidebilir.

Romatoloji Uzmanı Nasıl Olunur ?

Romatoloji polikliniklerinde görev yapan romatoloji uzmanları, 6 sene temel tıp eğitiminden sonra 4 sene iç hastalıkları ve 3 sene romatoloji uzmanlığı eğitimini alırlar.

Romatoloji Doktorlarına aşağıda yer alan Doktor Bul linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

doktor bul