Kardiyoloji

Kardiyoloji branşı ise kalp ve doku sistemini inceler. İnsan vücudundaki temel yapı taşı hücrelerdir. Hücreler bir araya gelir ve dokular oluşur. Dokular organları organlar ise vücut sistemini oluşturur. Vücuttaki her şey birbiriyle uyumlu bir şekilde çalışır. Kardiyoloji eskiden Dahiliyenin bir alt dalı olsa da şimdi ayrı bir anabilim dalıdır. Çabuk yorulma, siyanoz, çarpıntı, bayılma, gece idrara çıkma, ödem, nefes darlığı, göğüs ağrısı gibi olaylar Kardiyoloj,i bölümünde tahlil ve testlerle teşhis edilir ve tedavisine başlanır.

Kardiyoloji Hangi Hastalıklara Bakar

Kardiyolojinin baktığı hastalıklar şunlardır: Hipertansiyon, İskemik kalp hastalıkları, Aterosklerotik koroner arter hastalığı, Akut koroner sendromu, Anjina pektoris, Trisküspit stenozu, Aort yetmezliği, Aort darlığı, Mitral kapak yetmezliği, Mitral kapak darlığı, Miyokart infarktüsü, Endokart hastalıkları, Pulmoner yetmezlik, Pulmoner stenoz, Kardiyomiyopati, Akut miyokardit, Perikardiyal efüzyon, Perikard tamponadı, Kardiyak tümörler, Primer tümörler, Periferik arter hastalıkları, Kardiyak arrest, Wolf Parkinson White Sendromu, Kardiyak aritmiler Atriyal miksoma

Kardiyolog Hangi Tahlil ve Testleri Yaptırır

Kardiyoloji doktorları Tele, EKG ve Treadmill efor testi yapar.
Efor Testi: Efor testleri Koroner arter hastalıklarının bulunması ve ne kadar şiddette olduğuna bakılması için kullanılır.
EKG Testi: EKG tesleri 24 saatten daha uzun süre gerektiren hastalarda uygulanır.

En İyi Kardiyoloji Doktorları

Ülke genelinde hizmet veren Kardiyoloji doktorları en iyi eğitimi almış alanında uzmanlaşmış doktorlarıdır.

Kardiyoloji Doktoru Tavsiye ve Kardiyoloji Doktoru Yorumları

Doktor bul sitesi  herhangi bir doktoru önermez. Doktorlarla ilgili yorumlar için sitemizden Kardiyolojiyle ilgili bölümü seçerek okuyabilirsiniz.

Kardiyoloji Bölümü İlgilendiği Hastalık Belirtileri

Kardiyoloji bu belirtileri taşıyan hastalarla ilgilenmektedir: Kalp çarpıntısı, İstemsiz kilo kaybı, Genellikle arter hastalığına sahip kişilerde göğüs ağrısı, Kalp yetmezliğine bağlı olarak gelişen solunum güçlüğü ve gece idrara çıkma, Kalp kapakçıkları ile ilgili problemlerde ortaya çıkan hemoptizi yani kan kusma, Solunum güçlüğünün ağırlaşmasına bağlı olarak gelişen ortopne, İmpotans yani sertleşme problemi, Yaygın olarak görülen kardiyolojik semptomlarından biri olan senkop yani bayılma, Kalp yetersizliğinin en karakteristik belirtisi olan paroksismal nok bu branşın ilgilendiği Hastalıklardır,

Kardiyoloji Doktoruna Nasıl Randevu Alınır?

Kardiyoloji doktoruna randevu almak için Alo 182’yi veya MHRS sistemini kullanabilirsiniz.

Kardiyoloji Doktorları Hangi hastanelerde Görev Yapmaktadır ?

Kardiyoloji Doktorlarına ulaşmak için tıklayınız

doktor bul